search

Κορμός σοκολάτας με γκρέιπφρουτ

Η ιδιαίτερή του γεύση αποτελεί μια γλυκιά έκπληξη! Η παλιά και δοκιμασμένη συνταγή κορμού σοκολάτας γίνεται εκ νέου ελκυστική χάρη στην προσθήκη χυμού και ξύσματος από γκρέιπφρουτ. Είναι πανεύκολος στην παρασκευή, αλλά πρέπει να τον ετοιμάσεις τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον σερβίρεις!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 50 γρ. μπισκότα
  • 60 ml χυμός γκρέιπφρουτ (και ξύσμα από ένα γκρέιπφρουτ)
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

  • Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ένα ορθογώνιο τάπερ.
  • Στύβουμε το γκρέιπφρουτ και μεταφέρουμε το χυμό πάνω από τα μπισκότα να μουλιάσουν.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη βράσει.
  • Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, το αβγό, το ξύσμα και το κακάο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τάπερ με τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Το πιέζουμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Cool Artisan