Σήμερα σου δείχνω ένα πρωτότυπο τρόπο για να φτιάξεις γίγαντες που δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή συνταγή φούρνου. Είναι μια συνταγή πιο ανοιξιάτικη και έθνικ που θα σε κάνει να νιώσεις ότι τρως νιόκι και όχι όσπρια. Η καρύδα με το κάρι αλλά και ο φρέσκος κόλιανδρος με το λάιμ είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός που θα σε κάνει να αλλάξεις τη γνώμη σου για τους γίγαντες!
Tip: Παίρνουμε 2-3 συσκευασίες γίγαντες, τους βάζουμε στο νερό αποβραδίς και την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τους μοιράζουμε σε μερίδες και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Έτσι έχουμε γίγαντες κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε την ίδια διαδικασία από την αρχή.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 50 γρ κρεμμύδια κοκκάρια (ή ένα κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο)
- 400 γρ γίγαντες βρασμένοι
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κτσ κάρι
- 1/2 κτγ κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 30 γρ αμύγδαλα
- χυμό από 2 λάιμ
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε τα κοκκάρια ή το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτουμε το καρότο, τους γίγαντες, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το μάτι και ενώ είναι ακόμα καυτό προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και το αμύγδαλο, τα προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά
- Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένο αμύγδαλο, φρεσκοκομμένο κόλιανδρο και χυμό από λάιμ