Σήμερα φτιάχνουμε μια σούπερ νόστιμη συνταγή για blondie με μια καρδιά από ατόφιο… fudge! Η σοκολατοκαραμελένια του γέμιση έρχεται σε τέλεια αρμονία με την κεϊκένια ζύμη βανίλιας, σε μια συμφωνία γεύσεων άνευ προηγουμένου! Το συγκεκριμένο blondie δεν αποτελεί μόνο τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ, αλλά και μια καλή ιδέα για πρωινό γεύμα, αλλά και σνακ για τα παιδιά!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τη γέμιση- 220 γρ. σκούρα σοκολάτα
- 220 ml ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αφήνουμε το fudge μας να κρυώσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ, αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη η οποία πρέπει να είναι πηχτή.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη ζύμη σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ. Προσθέτουμε με ένα κουτάλι το fudge, όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι τέλεια. Στη συνέχεια, απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης πάνω από το fudge και προσέχουμε να το καλύψει τελείως.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του blondie αλλά να είναι αρκετά μαστιχωτό και υγρό το εσωτερικό του. Τα blondies είναι πάντα πιο νόστιμα όταν δεν έχουν ψηθεί τελείως, παρά όταν έχουν ψηθεί παραπάνω από όσο θα έπρεπε! Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες!