search

Φριτάτα με μπρόκολο και φέτα

Σήμερα φτιάχνω μια εύκολη φριτάτα φούρνου, δηλαδή μια ομελέτα που ξεκινάω να τη μαγειρεύω στο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και την τελειώνω στο φούρνο.

Για τη συγκεκριμένη συνταγή, είναι απαραίτητο να έχεις ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει στο φούρνο, καθώς αυτό το βήμα δίνει την ιδιαίτερη υφή στον τελικό πιάτο.

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε ροδέλες
  • ½ μπρόκολο
  • 150 γρ. φέτα
  • 5 αβγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι.
  • Βράζουμε τα φουντάκια από το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο μέχρι να ροδίσουν στο τηγάνι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπρόκολο και τη φέτα.
  • Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια η φριτάτα είναι έτοιμη.
Cool Artisan