Σήμερα φτιάχνω μια εύκολη φριτάτα φούρνου, δηλαδή μια ομελέτα που ξεκινάω να τη μαγειρεύω στο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και την τελειώνω στο φούρνο.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, είναι απαραίτητο να έχεις ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει στο φούρνο, καθώς αυτό το βήμα δίνει την ιδιαίτερη υφή στον τελικό πιάτο.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε ροδέλες
- ½ μπρόκολο
- 150 γρ. φέτα
- 5 αβγά
- 1 κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι.
- Βράζουμε τα φουντάκια από το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο μέχρι να ροδίσουν στο τηγάνι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπρόκολο και τη φέτα.
- Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια η φριτάτα είναι έτοιμη.