Πατατοσαλάτα! Τι όμορφη λέξη!
Στη σημερινή εκδοχή της μπερδεύω γλυκοπατάτα (που έχει πιο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη) με baby πατατούλες. Τις ανακατεύω με πικάντικη φέτα και ρόδι που σκάει στο στόμα δίνοντας φρουτένια αίσθηση.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 1 γλυκοπατάτα
- 4 baby πατάτες
- 100 γρ. φέτα
- 10 τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. ρόδι
- 1 αγγουράκι τουρσί, κομμένο σε φέτες
- 100 γρ. γαλοπούλα, κομμένη σε κύβους
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Κόβουμε τις baby πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε μέχρι να είναι al dente, περίπου 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κύβους και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τις baby πατάτες και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το ταψί και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 1 κτσ ελαιόλαδο ανά μερίδα.