search

Φαχίτας με κοτόπουλο και γουακαμόλε

Η πιο γρήγορη ιδέα για ένα χορταστικό γεύμα με κοτόπουλο που θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να ετοιμάσεις.



Υλικά

Για το κοτόπουλο
  • 500 γρ. κοτόπουλο (ό,τι βγαίνει από ΜΙΜΙΚΟΣ)
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ σκόρδο
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ κύμινο, σε σκόνη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το γουακαμόλε
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά καρέ
  • 1 τομάτα (ή 10 τομαντίνια) ψιλοκομμένα
  • 1/2 λάιμ (το χυμό)
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
  •  6 τορτίγιες μικρές
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% σε μπολ
  • 3 Λάιμ κομμένα σε τέταρτα σε μπολ
  • Κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. τσένταρ τριμμένο
 

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  • Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Ομοίως κόβουμε, το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 6 λεπτά ή μέχρι να είναι εντελώς μαγειρεμένα
Για το γουακαμόλε
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα
  • Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και λιανίζουμε με ένα πιρούνι. Δεν κάνουμε τη διαδικασία με blender γιατί θα καταστρέψουμε την υφή του
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Για το σερβίρισμα
  • Σερβίρουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη πιατέλα και γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τα υλικά της επιλογής μας
Cool Artisan