Μπορεί να έχει καταγωγή από την αμερικανική Γη της Επαγγελίας και να αποτελεί ένα από τα «εθνικά» πιάτα των ΗΠΑ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να μπει και σε ελληνικά «καλούπια»!
Σήμερα, λοιπόν, δίνω στο mac ‘n’ cheese ελληνικό διαβατήριο χρησιμοποιώντας ένα υπέροχο mix από αγαπημένα τυριά της Ελλάδας, Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. και Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
-
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
-
50 γρ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
-
200 γρ. Τριμμένη Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ
-
200 γρ. Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
-
2 κτ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κτ.σ. μουστάρδα απαλή
-
½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
50 γρ. αλεύρι
-
300 ml κρέμα γάλακτος
-
150 ml νερό
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε 2 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κτ.σ. αλάτι και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα με έναν αβγοδάρτη.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο.
- Έπειτα προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Το μείγμα είναι έτοιμο.
- Ρίχνουμε μέσα το βρασμένο μακαρόνι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε με λίγο έξτρα τριμμένο Κεφαλοτύρι και Κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ.