Γλυκό μάφιν έχεις δοκιμάσει σίγουρα; Αλμυρό; Έχεις τολμήσει να φτιάξεις; Αλμυρή ζύμη μπλέκεται με τυριά και λαχανικά για ένα απόλυτα λιγουρευτικό αποτέλεσμα!
Η ψημμένη μελιτζάνα είναι ο πιο νόστιμος σύμμαχος σε συνταγές για αλμυρά κέικ και μάφιν. Σήμερα τη μπλέκω με λιαστή τομάτα και ένα μιξ από αγαπημένα τυριά: κεφαλοτύρι, ΤουΤοστ και φέτα ΔΩΔΩΝΗ.
Το αποτέλεσμα είναι τα πιο αρωματικά και νόστιμα μάφιν, ιδανικά για ορεκτικά σε τραπέζια ή για το δεκατιανό στο γραφείο!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κιλό μελιτζάνες, ψημένες στο φούρνο
- 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ βούτυρο αγελαδινό ΔΩΔΩΝΗ
- 50 γρ ζάχαρη
- 100 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
- 6 αβγά
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
- 200 γρ τυρί ΤουΤοστ ΔΩΔΩΝΗ
- 200 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ
- ½ κ.γ. αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι την ψημένη μελιτζάνα με τη λιαστή ντομάτα, πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για μάφιν.
- Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν το μείγμα γίνει αφράτο και ομοιογενές.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε βροχηδόν στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Μετά προσθέτουμε όλα τα τυριά (εκτός από τη φέτα), το μείγμα της μελιτζάνας, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και, τέλος, τη φέτα χοντροσπασμένη.
- Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε τα μάφιν σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.