Μια πιο σύγχρονη εκδοχή για τις δίπλες με λίγο έξτρα τζίντζερ στο σιρόπι
Υλικά
Για τις δίπλες- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 ½ φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- ψιλοκομμένη καρυδόψιχα ή φυστίκι
- Κανέλα για πασπάλισμα
- 500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια.
- Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ, ρίχνουμε το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές που να στέκονται σε μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τους κρόκους με την βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ να ασπρίσουν καλά προκειμένου να μην μυρίζουν.
- Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα.
- Χτυπάμε 5’ στο μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού να γίνει πηχτός χυλός.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στα χέρια και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολάει καθόλου στα χέρια.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια με το εργαλείου που κόβουμε την πίτσα.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι.
- Ρίχνουμε μέσα μία δίπλα.
- Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια μετά από 30’’ με την βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες.
- Αφήνουμε να ροδίσουν.
- Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει καλά.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες.
- Ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας μπορούμε να κάνουμε συγχρόνως 3-4 δίπλες.
- Τις μελώνουμε όπως τα μελομακάρονα (κάνε κλικ εδώ να θυμηθείς πως φτιάχνουμε το σιρόπι) και τις πασπαλίζουμε με καρύδι.
- Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια ή φυστίκι και κανέλα