search

Ινδικο Κοτοπουλο Μαλάι Τικα

 

Απλή και εύκολη συνταγή για ινδικό κοτόπουλο μαλάι τίκα. Τραγανό κοτόπουλο απ’ έξω και σούπερ ζουμερό, γεμάτο αρώματα, από μέσα. Δοκιμάστε το!

 



Υλικά

  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 12 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. φρέσκο ελληνικό γιαούρτι
  • 2 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα, περίπου 310 γρ., κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 πράσινο κάρδαμο, μόνο τους σπόρους
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 1/2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 δάχτυλα πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αλάτι στο κοτόπουλο, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μισή ποσότητα βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το λάδι και το τυρί τσένταρ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό και αφράτο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κοτοπούλο, σιγουρευόμαστε ότι το έχουμε καλύψει καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  • Βρέχουμε σε κρύο νερό 4-6 ξύλινα καλαμάκια, να αποφύγουμε να καούν.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα σουβλάκια και ψήνουμε είτε στο μπάρμπεκιου, ή σε προθερμασμένο γκριλ, για 10 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, ή απλά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
  • Στον μισό χρόνο ψησίματος αλείφουμε το κοτόπουλο με λιωμένο βούτυρο.
Cool Artisan