search

Τα κάστανα και η σοκολάτα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να μυρίσει Χριστούγεννα το σπίτι! Το συγκεκριμένο γλυκό είναι τέλειο για να κλείσεις με τον πιο σοκο-απολαυστικό τρόπο το γιορτινό τραπέζι.



Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένη
  • 5 αυγά
  • 60 γ.ρ πουρέ κάστανο
  • 5 κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό
  • 3 κ.σ. ποτό μπράντι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
Για το icing
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει, σε χαμηλή φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το ζεστό νερό, τον πουρέ κάστανο και τα ψιλοκομμένα κάστανα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε στο μείγμα της κατσαρόλας σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, προσέχουμε να μην ψηθούν.
  • Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την βανίλια και το μπέικινγκ πάουντερ και τα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και «διπλώνουμε» το μείγμα με μια μαρίζ.
  • Τέλος ρίχνουμε το μπράντι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μόνο 18 λεπτά, για να είναι βελούδινο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το ηλιέλαιο και περιχύνουμε την κρύα σοκολατόπιτα.
Cool Artisan