Μια απλή εκδοχή του cheesecake και ένας πρακτικός τρόπος σερβιρίσματος για τα καλέσματα στο σπίτι. Η πλούσια κρέμα είναι η πιο βελούδινη κρέμα που μπορείς να απολαύσεις με ένα κουτάλι μέσα από το ποτήρι!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τη βάση- 300 γρ. μπισκότα τύπου oreo
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Για την κρέμα- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.
- Βάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα μπολ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το στήσιμο
- Σπάμε με το χέρι τα 250 γρ. μπισκότα και γέμιζουμε τη βάση από 8 ποτήρια.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Μπορείς να αδειάσεις απλά με ένα κουτάλι από το μπολ ή χρησιμοποιώντας απευθείας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής για να δώσεις ωραίο σχήμα στην κορυφή.
- Παίρνουμε ένα τρίφτη τυριού και τρίβουμε μπισκότο στην επιφάνεια των cheesecake.
- Σερβίρουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.