Είναι μια από τις πιο διαχρονικές συνταγές και ίσως η πιο αγαπημένη των Starbucks fans σε όλο τον κόσμο. Καφές, καραμέλα και αφρόγαλα σε ένα από τα πιο διαχρονικά ροφήματα που μάλλον έχεις ήδη δοκιμάσει!
Είναι μια συνταγή που θέλει τον σωστό καφέ, μεράκι και tips από τους Coffee Masters των Starbucks για να την φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι.
Μεγάλη σημασία παίζει, όπως είναι λογικό, ο καφές που θα χρησιμοποιήσεις. Η καλύτερη επιλογή για να φτιάξεις τον πραγματικό Caramel Macchiato είναι ο Starbucks Espresso Roast που τώρα μπορείς να βρεις και σε κάψουλες σε όλα τα καταστήματα Starbucks.
Για την καραμέλα μπορείς να πάρεις έτοιμη καραμέλα από το super market ή να φτιάξεις τη συνταγή μου που θα βρεις με ένα κλικ εδώ (χωρίς το αλάτι όμως).
Διάβασε Επίσης:
- ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΦΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
- POUR OVER: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟ)
- 4 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ BRUNCH! PLUS: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟ ΦΡΕΝΤΟ
Υλικά
- 2 κάψουλες καφέ Starbucks Espresso Roast
- 1-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό τον θες, εγώ προτιμώ σκέτο)
- 100 ml αφρόγαλα
- 2 κουταλιές της σούπας καραμέλα
- πάγο
Εκτέλεση
- Τρέχουμε τις δύο κάψουλες Starbucks Espresso Roast σε μια μηχανή για κάψουλες και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκός θέλουμε να είναι ο καφές μας.
- Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε στη βάση μια κουταλιά της σούπας καραμέλα.
- Προσθέτουμε τον πάγο και στη συνέχεια το αφρόγαλα.
- Από πάνω ρίχνουμε τον καφέ.
- Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη καραμέλα.