Μια πανεύκολη, γλυκιά τάρτα καραμέλας με τη γευστική τσαχπινιά που της προσφέρει η προσθήκη του λεμονιού. Η τραγανή βάση από δημητριακά, κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο ενδιαφέρον!
Κάνε κλικ εδώ για τη βάση δημητριακών.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
Για την κρέμα καραμέλας- 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- ½ λεμόνι (χυμό + ξύσμα)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (εναλλακτικά: 5 φύλλα ζελατίνης)
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά επί 3 ώρες μέχρι να καραμελώσει.
- Βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό σε ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι.
- Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.