search

Μπισκότα βουτύρου με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά

Σήμερα σου δίνω την καλύτερη συνταγή για μπισκότα βουτύρου που “κόβονται” με κουπάτ για να τους δώσεις ό,τι σχήμα θες! Η ακλύτερη συνταγή για μπισκότα που κόβονται σε ό,τι σχήμα θες ακόμα και με τα πιο μικρά κουπάτ.

Δεν έιναι όμως τα βαρετά μπισκότα που βρίσκεις έτοιμα! Είναι αρωματισμένα με κανέλα, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο από το baharat.gr! Όλα τα χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά που θα δώσουν άρωμα σε όλη την κουζίνα σου!

 

 



Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 340 γρ. αλεύρι
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη από το baharat.gr
  • 1/2 κτγ κανέλα Ινδονησίας από το baharat.gr
  • 1/2 κτγ μοσχοκάρυδο από το baharat.gr
Για το γλάσο
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1-3 κτσ χυμός λεμόνι
  • Sprinkles (διακοσμητικά σε διάφορα χρώματα)
  • από το baharat.gr

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, έπειτα τα τρία μπαχαρικά και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και ζυμώνουμε ελαφρώς
  • Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σε μια πλακέ μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175⁰C -180⁰C στον αέρα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και σκεπάζουμε με καινούρια λαδόκολλα
  • Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 5mm.
  • Αφού την ανοίξεουμε, παίρνουμ κουπ πατ και κόβουμε τη ζύμη. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα
  • Τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν, τα πλάθουμε ξανά με τα χέρια μας και τα ανοίγουμε με πλάστη
  • Ψήνουμε για 12-18 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων.
  • Είναι έτοιμα μόλις πάρουν χρώμα στις άκρες αλλά είναι ακόμα λευκά στο κέντρο
Για το γλάσο
  • Σε μια κούπα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το χυμό λεμόνι μέχρι να έχουμε μια ρευστή πάστα.
  • Έπειτα καλύπτουμε τα κρύα μπισκότα μας και το γλάσο σταθεροποιείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
  • Διακοσμούμε με sprinkles της επιλογής μας πριν σταθεροποιηθεί.
Cool Artisan