Pasta με πέστο βασιλικού, σολομό και αβοκάντο
Υλικά
Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού
- 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
Για το στήσιμο του πιάτου
- 1 μερίδα μακαρόνια
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
- 100 γρ σολομός καπνιστός ψιλοκομμένος
- 1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Για το Πέστο Βασιλικού
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Για το στήσιμο του πιάτου
- Βράζουμε μια μερίδα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό από τη βρύση.
- Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε στο τάπερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό και το αβοκάντο.
- Ρίχνουμε χυμό λεμονιού πάνω στο αβοκάντο για να μην μαυρίσει.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
Cool Artisan