search

Μπάρες με κεράσια

Η καλύτερη συνταγή για μπάρες που έχω φτιάξει ποτέ! Πριν από λίγες μέρες έπεσα τυχαία πάνω στα κατεψυγμένα κεράσια από την Έδεσσα στο ψυγείο των Lidl και τα έβαλα στο καρότσι μου χωρίς σκέψη! 

Πήρα πολλές συσκευασίες για να δοκιμάσω και να πειραματιστώ! Την πρώτη σακούλα την έκανα ένα δροσερό, υπέροχο smoothie με ρόφημα αμυγδάλου. Καθώς το έπινα σκέφτηκα πόσο ωραία θα ταίριαζαν τα κεράσια με βρόμη σε μπάρες! Υπέροχες, γλυκές μπάρες, ιδανικές για πρωινό. Δεν χρειάζεται ούτε καν να αποψύξεις τα κεράσια! Απλά τα βάζει στο τηγάνι με απλά υλικά – που πιθανότατα έχεις ήδη στο σπίτι – και σε ελάχιστο χρόνο έχεις έτοιμη τη γέμιση. Και η ζύμη είναι επίσης πανεύκολη. Απλά αναμειγνύεις τα υλικά σε ένα μπολ.

Tip: Τα κατεψυγμένα κεράσια από την Έδεσσα ανήκουν στη σειρά Νώμα με προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, υψηλής ποιότητας και γεύσης, που θα βρεις αποκλειστικά στα Lidl.

 



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. βρόμη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα Belbake
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Belbake
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
  • 500 γρ. κατεψυγμένο κεράσι ελληνικό Νώμα
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι όλα τα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι το μίγμα να αποκτήσει υφή μαρμελάδας
Για το στήσιμο
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι 20 εκ. x 30 εκ.
  • Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στη βάση.
  • Με τα δάχτυλα μας την απλώνουμε να πάει παντού.
  • Πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού.
  • Προσθέτουμε από πάνω τα κεράσια απευθείας από το τηγάνι και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
  • Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη, τρίβωντας τη με τα δάχτυλα μας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά
Cool Artisan