Ζουμερά ροδάκινα μέσα σε λαχταριστή καραμέλα πάνω από αφράτο κέικ! Το πιο ωραίο (κι εύκολο) γλυκό για να εκμεταλευτείς τα ροδάκινα της εποχής!
Tip 1: Εγώ έκανα την καραμέλα με μαύρη ζάχαρη που δίνει πιο σκούρο καραμελένιο χρώμα και πιο βαθειά γεύση. Για ένα πιο “ξανθό” και πιο γλυκό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε λευκή ζάχαρη.
Tip 2: Μπορείς αν θες να διπλασιάσεις τις αναλογίες στην ποσότητα του κέικ για να έχεις ένα ακόμα πιο αφράτο, ψωμένιο και ψηλό κέικ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
Για τα καραμελωμένα ροδάκινα
- 4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Για τα καραμελωμένα ροδάκινα- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να λιώσουν μαζί.
- Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις φέτες ροδάκινου και ανακατεύουμε να τις ντύσουμε καλά.
- Σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα χτυπώντας καλά με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύθουμε με μια σπάτουλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
- Καλύπτουμε τη βάση από ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα με ένα φύλλο λαδόκολλα
- Αραδειάζουμε τις φέτες καραμελωμένου ροδάκινου πάνω στη λαδόκολλα και τις τακτοποιούμε στη διάταξη που θέλουμε. Κρατάμε στην άκρη την καραμέλα που περισσεύει στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του κέικ με ένα κουτάλι και το απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 175 °C στον αέρα για 25 λεπτά.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε και προαιρετικά γαρνίρουμε με παγωτό κι έξτρα καραμέλα.