search

Ανάποδο κέικ με καραμελωμένα ροδάκινα

Ζουμερά ροδάκινα μέσα σε λαχταριστή καραμέλα πάνω από αφράτο κέικ! Το πιο ωραίο (κι εύκολο) γλυκό για να εκμεταλευτείς τα ροδάκινα της εποχής!

Tip 1: Εγώ έκανα την καραμέλα με μαύρη ζάχαρη που δίνει πιο σκούρο καραμελένιο χρώμα και πιο βαθειά γεύση. Για ένα πιο “ξανθό” και πιο γλυκό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε λευκή ζάχαρη.

Tip 2: Μπορείς αν θες να διπλασιάσεις τις αναλογίες στην ποσότητα του κέικ για να έχεις ένα ακόμα πιο αφράτο, ψωμένιο και ψηλό κέικ

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τα καραμελωμένα ροδάκινα

  • 4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το κέικ
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Για τα καραμελωμένα ροδάκινα
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να λιώσουν μαζί.
  • Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις φέτες ροδάκινου και ανακατεύουμε να τις ντύσουμε καλά.
  • Σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε.
Για το κέικ
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα χτυπώντας καλά με το μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύθουμε με μια σπάτουλα.
Για το στήσιμο το κέικ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
  • Καλύπτουμε τη βάση από ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα με ένα φύλλο λαδόκολλα
  • Αραδειάζουμε τις φέτες καραμελωμένου ροδάκινου πάνω στη λαδόκολλα και τις τακτοποιούμε στη διάταξη που θέλουμε. Κρατάμε στην άκρη την καραμέλα που περισσεύει στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του κέικ με ένα κουτάλι και το απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 175 °C στον αέρα για 25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
  • Σερβίρουμε και προαιρετικά γαρνίρουμε με παγωτό κι έξτρα καραμέλα.
Cool Artisan