search

Αυγοσαλάτα με φέτα και σουσάμι – Χαμηλή σε θερμίδες & Φουλ σε πρωτεΐνη

Το καβουρδισμένο σουσάμι λευκό και μαύρο, δίνει μια άλλη διάσταση στην κλασική αυγοσαλάτα. Τραγανή υφή και μοναδικό άρωμα που μετατρέπει ένα κλασικό σνακ σε αξέχαστο πιάτο. Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερα χορταστική, χαμηλή σε θερμίδες και ιδανική για να συνοδεύσει την ημέρα σου είτε ως πρωινό είτε ως ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα:

  • Θερμίδες: ~471 kcal
  • Πρωτεΐνη: ~24 γρ.
  • Υδατάνθρακες: ~33 γρ.
  • Λίπος: ~25 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: ~4 γρ.


Υλικά

(για 2 μερίδες)

  • 4 αυγά (200 γρ. περίπου)
  • 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 50 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. λευκό σουσάμι (~10 γρ.)
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι (~10 γρ.)
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο (κατά προτίμηση)
Για το σερβίρισμα
  • 2 φέτες ψωμί (ολικής άλεσης ή πολύσπορο, ~60 γρ.)
  • 2 φύλλα μαρουλιού (~10 γρ.)
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά (περίπου 10 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε ελαφρά το λευκό και το μαύρο σουσάμι μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους.
  • Σε μπολ, κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη θρυμματισμένη φέτα, το σουσάμι, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα πάνω από μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με ένα φύλλο μαρουλιού και 3 φέτες ντομάτας.
Cool Artisan