Το καβουρδισμένο σουσάμι λευκό και μαύρο, δίνει μια άλλη διάσταση στην κλασική αυγοσαλάτα. Τραγανή υφή και μοναδικό άρωμα που μετατρέπει ένα κλασικό σνακ σε αξέχαστο πιάτο. Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερα χορταστική, χαμηλή σε θερμίδες και ιδανική για να συνοδεύσει την ημέρα σου είτε ως πρωινό είτε ως ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.
Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα:
- Θερμίδες: ~471 kcal
- Πρωτεΐνη: ~24 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~33 γρ.
- Λίπος: ~25 γρ.
- Φυτικές Ίνες: ~4 γρ.
Υλικά
(για 2 μερίδες)
- 4 αυγά (200 γρ. περίπου)
- 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 50 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. λευκό σουσάμι (~10 γρ.)
- 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι (~10 γρ.)
- Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο (κατά προτίμηση)
- 2 φέτες ψωμί (ολικής άλεσης ή πολύσπορο, ~60 γρ.)
- 2 φύλλα μαρουλιού (~10 γρ.)
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά (περίπου 10 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε ελαφρά το λευκό και το μαύρο σουσάμι μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους.
- Σε μπολ, κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη θρυμματισμένη φέτα, το σουσάμι, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα πάνω από μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με ένα φύλλο μαρουλιού και 3 φέτες ντομάτας.