Σε λιγότερο από 10 λεπτά έχεις φτιάξει ένα λαχταριστό μενού με θρεπτικά, πεντανόστιμα πιάτα. Η αραβική με κιμά θυμίζει λαχματζούν αλλά ψήνεται σε μόλις 5 λεπτά στο airfryer. Συνοδεύω με μια λαχταριστή σαλάτα από λάχανο, καρότο, μήλο για μια γλυκιά, τραγανή γεύση κι ένα πανεύκολο dressing.
Υλικά
Για την αραβική πίτα
-
1 αραβική πίτα
-
1/3 κτγ πελτέ ντομάτας
-
100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1/2 πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
-
1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
-
1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
-
1/2 κτγ πάπρικα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
-
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανο
Για τη σαλάτα
- 1/8 λάχανο πράσινο
- 1/8 λάχανο μοβ
- 1 καρότο
- 2 κτσ σταφίδες
- 2 κτσ φιλέ αμυγδάλου
- 1/2 μήλο κόκκινο
- 1 κτσ ψιλοκομμένο μαΐντανό
Για το dressing της σαλάτας
- 40 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ. μέλι
- 60 γρ. μουστάρδα
- 20 γρ. μαγιονάτα
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για την αραβική πίτα με κιμά-
Ψιλοκόβω τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά με το χέρι.
-
Τα πλάθω σε μια μπάλα.
-
Απλώνω πάνω στην αραβική πίτα.
-
Ψήνω στους airfryer στους 200°C για 5 λεπτά.
-
Τα τελευταία 2 λεπτά βάζω και το τυρί από πάνω να λιώσει.
-
Σερβίρω και γαρνίρω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό.
- Ψιλοκόβω τα λαχανικά και το μήλο σε ένα μπολ.
- Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά του dressing μέχρι να έχω ένα παχύρευστο μίγμα.
- Προσθέτω το dressing στο μπολ.
- Ανακατεύω και γαρνίρω με τα υπόλοιπα υλικά.