search

Αραβική πίτα με κιμά σε 8 λεπτά στο airfryer

Σε λιγότερο από 10 λεπτά έχεις φτιάξει ένα λαχταριστό μενού με θρεπτικά, πεντανόστιμα πιάτα. Η αραβική με κιμά θυμίζει λαχματζούν αλλά ψήνεται σε μόλις 5 λεπτά στο airfryer. Συνοδεύω με μια λαχταριστή σαλάτα από λάχανο, καρότο, μήλο για μια γλυκιά, τραγανή γεύση κι ένα πανεύκολο dressing.



Υλικά

Για την αραβική πίτα
  • αραβική πίτα
  • 1/3 κτγ πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανο
Για τη σαλάτα
  • 1/8 λάχανο πράσινο
  • 1/8 λάχανο μοβ
  • 1 καρότο
  • 2 κτσ σταφίδες
  • 2 κτσ φιλέ αμυγδάλου
  • 1/2 μήλο κόκκινο
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο μαΐντανό
Για το dressing της σαλάτας
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μέλι
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 20 γρ. μαγιονάτα
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

Εκτέλεση

Για την αραβική πίτα με κιμά
  • Ψιλοκόβω τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά με το χέρι.
  • Τα πλάθω σε μια μπάλα.
  • Απλώνω πάνω στην αραβική πίτα.
  • Ψήνω στους airfryer στους 200°C για 5 λεπτά.
  • Τα τελευταία 2 λεπτά βάζω και το τυρί από πάνω να λιώσει.
  • Σερβίρω και γαρνίρω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό.
Για τη σαλάτα
  • Ψιλοκόβω τα λαχανικά και το μήλο σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά του dressing μέχρι να έχω ένα παχύρευστο μίγμα.
  • Προσθέτω το dressing στο μπολ.
  • Ανακατεύω και γαρνίρω με τα υπόλοιπα υλικά.
 
Cool Artisan