search

Ανάποδη Μηλόπιτα (εύκολη tarte tatin)

 

Η πιο εύκολη παραλλαγή στην κλασική, γαλλική tarte tatin απαιτεί μόλις 4 υλικά και το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Καραμελωμένα, μαλακά μήλα πάνω σε τραγανή σφολιάτα σε μια ανάποδη μηλόπιτα που θα σου πάρει λιγότερο από 15 λεπτά να την φτιάξεις.

Tip 1: Θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό, στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκ.

Tip 2: Προτιμώ τα πράσινα από τα κόκκινα μήλα γιατί στο ψήσιμο διατηρούν την υφή τους και δεν λιώνουν.

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 170 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 6 μήλα πράσινα (καθαρισμένα και κομμένα στα 4)
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • κανέλα (προαιρετικά για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη να λιώσει.
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και έπειτα προσθετουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
  • Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας.
  • Τοποθετούμε το ταψί μας ανάποδα πάνω στη σφολιάτα, με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη που περισσεύει και την αφαιρούμε.
  • Στη συνέχεια γυρνάμε το ταψί από την καλή και το γεμίζουμε με τα μήλα που έχουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε από πάνω τη σφολιάτα που έχουμε κόψει και με τα δάχτυλα μας την πιέζουμε ελαφρώς. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να κάνουμε μερικές μικρές χαρακιές με ένα μαχαίρι στη σφολιάτα για να φεύγουν οι υδρατμοί από τα μήλα και να γίνει η σφολιάτα μας πιο τραγανή.
  • Ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 40 λεπτά
  • Έπειτα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα και σερβίρουμε με παγωτό
Cool Artisan