Αλμυρά μάφιν με ελαιόλαδο και γιαούρτι – 4 μόνο βασικά υλικά! Θα σου πάρει λιγότερο από 5 λεπτά να τα φτιάξεις κι αλλά 40 λεπτά στο φούρνο! Είναι μια πολύ υγιεινή και θρεπτική λύση για το πρωινό κάθε μέρα, μπορείς να βάλεις ο,τι αλλαντικό ή τυρί σου αρέσει, αν σου αρέσει! Μπορείς να τα ψήσεις σαν μάφιν ή σαν κέικ ανάλογα με το φόρμα έχεις στο σπίτι. Οι αναλογίες αρκούν για 12 μάφιν.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Βασικά Υλικά- 6 αυγά
- 400 γρ. γιαούρτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. φέτα
- 150 γρ. γαλοπούλα σε κυβάκια
- 1 κτσ ξερό μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε.
- Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το μαϊντανό κι ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε φόρμα για μάφιν που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά