search

Σάλτσα πιπεριάς με αμύγδαλο

Οι πιπεριές Φλωρίνης, παχύσαρκες και με γλυκιά γεύση, αποτελούν το συστατικό-κλειδί της σημερινής συνταγής. Ψήνονται στο φούρνο, ξεφλουδίζονται και στη συνέχεια αναμειγνύονται στο μπλέντερ με αμύγδαλα, ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα είναι μια έκτακτη vegan πικάντικη σάλτσα που ταιριάζει ιδανικά με λιγκουίνι!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 150 γρ. αμύγδαλα
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
  • Βγάζουμε τις πιπεριές, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με μεμβράνη για περίπου μία ώρα, μέχρι να ιδρώσουν.
  • Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας την εξωτερική τους φλοίδα.
  • Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα.
  • Σερβίρουμε πάνω από καυτά μακαρόνια, κατά προτίμηση λιγκουίνι.
Cool Artisan