search

Μια τέλεια συνταγή για τα Χριστούγεννα, στην οποίο τον γευστικό τόνο δίνει ο συνδυασμός της λευκής σοκολάτας και του ζαχαρούχου γάλατος με τα λαχταριστά ζαχαρόπηκτα κεράσια και την καρυδόψιχα. Αποτελεί τέλειο συνοδευτικό για ένα απογευματινό αρωματικό τσάι (δοκιμάστε τον με μαύρο τσάι αρωματισμένο με βιολέτα ή περγαμόντο), προσφέρεται ως κέρασμα στους επισκέπτες των ημερών και τα παιδιά λατρεύουν τη φρουτένια του γεύση!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 360 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κεράσια (ζαχαρόπηκτα)
  • 150 γρ. καρύδια ψίχα
  • 400 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
  • Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα κεράσια και τα καρύδια.
  • Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε δίνοντας το σχήμα κορμού.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα και πέρλες σοκολάτας.
Cool Artisan