search

Μπάρες με κορν φλέικς και φιστικοβούτυρο (χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη)

Εθιστικές σε κάθε μπουκιά! 

Τα κορν φλέικς προσφέρουν την τραγανή υφή και την απαραίτητη βάση στις μπάρες. Παρέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες, συμβάλλοντας στη βελτίωση της πέψης και στην ενίσχυση της ενέργειας. Το μέλι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυσικά σάκχαρα, λειτουργεί ως φυσικό γλυκαντικό, προσθέτοντας μια γλυκιά και θρεπτική νότα στη συνταγή.

Το φιστικοβούτυρο προσθέτει πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά, κάνοντας τις μπάρες ιδιαίτερα χορταστικές. Η πλούσια και κρεμώδης υφή του δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό με τα κορν φλέικς και τη σοκολάτα.

Tip: Βγαίνουν περίπου 15 μπάρες

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 150 γρ. κορν φλέικς (χωρίς ζάχαρη)
  • 150 γρ. μέλι
  • 300 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα κορν φλέικς και τα χοντροσπάμε με τη βάση ενός ποτηριού
  • Προσθέτουμε το μέλι, το φιστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Μεταφέρουμε σε μια φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27x14x6cm και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης ή εναλλακτικά στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Έπειτα κόβουμε σε μπάρες και περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
  • Διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Cool Artisan