search

5 Μόνο Υλικά: Μακαρόνια με κιμά και μελιτζάνα

Μακαρόνια με κιμά, αλλά στην καλοκαιρινή εκδοχή τους! Με μελιτζάνα! Φτιάχνονται σε ένα μόνο τηγάνι για να μπορείς να τα φτιάξεις και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στο air bnb ή ακόμα και στο camping! Θα χρειαστείς μόνο ένα μάτι κουζίνας κι ένα φαρδύ τηγάνι. Το κόλπο με τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται μαζί με τη σάλτσα δένει τέλεια το φαγητό καθώς απελευθερώνουν το άμυλο τους και δίνει υπέροχο, βελούδινο αποτέλεσμα.

Σημείωση: Για να μην αγριέψετε (μερικοί) στα hate comments (πάλι) κάτω από τα βίντεο αυτής της σειράς: όταν λέω 5 υλικά εννοώ τα βασικά. Δεν περιλαμβάνω αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, νερό, μυρωδικά και μπαχαρικά (όπως π.χ. πάπρικα ή μπούκοβο) που έχουμε όλοι σπίτι μας. Αυτά θα τα σημειώνω σαν extras όπου χρειάζονται!

Tip: Αν πιει νωρίτερα το νερό το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο καυτό νερό από ένα βραστήρα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

5 Βασικά Υλικά:
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 250 γρ. πένες
Extras:
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, όσο μικρότερα τόσο καλύτερα.
  • Βάζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε νερό (να τα σκεπάζει) και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά με 1 ώρα.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι κι έπειτα προσθέτουμε τον κιμά.
  • Σπάμε τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού για να πάρει χρώμα και να αποκτήσει ελαφρώς ξεροκαμμένη όψη σε μερικά σημεία.
  • Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, κι ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το νερό και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμό προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Cool Artisan