search

5 Μόνο Υλικά: Κοτόπουλο με κάρυ

Αν δεν έχεις δοκιμάσει να το φτιάξεις ποτέ, θα πιστεύεις ότι είναι μια δύσκολη συνταγή. Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή και χρειάζεται ελάχιστα, απλά υλικά! Ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο, λίγο κάρυ (που έχουμε όλοι στο ράφι της κουζίνας) και κρέμα καρύδας είναι τα βασικά υλικά. Από εκεί κι έπειτα μπορείς να προσθέσεις ό,τι λαχανικά θέλεις. Εγώ το κάνω με καρότο αλλά μπορείς να βάλεις και κολοκύθι, μανιτάρια ακόμα και μελιτζάνα.

Tip: Θα βρεις την κρέμα καρύδας σε μεταλλικό τενεκεδάκι στο ράφι με τα έθνικ προϊόντα σε όλα τα super market!

 



Υλικά

5 Βασικά Υλικά:
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 200 ml κρέμα καρύδας
Extras:
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • Μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα φαρδύ τηγάνι σε ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το καρότο.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε κάρυ, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας
  • Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.
  • Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Cool Artisan