Από όσα βιβλία κι αν διαβάσω, από όσες συνταγές κι αν δοκιμάσω ο καλύτερος τρόπος για να εξελίσσω τις συνταγές μου είναι διαβάζοντας τα δικά σας σχόλια. Κι αυτή η συνταγή είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της διαδικασίας. Ανεβάζοντας πριν λίγους μήνες την παραδοσιακή συνταγή για το σπετζοφάι πολλοί μου γράψατε ότι σε μερικές περιοχές το φτιάχνετε προσθέτοντας μελιτζάνα για να το εξελίξετε από μεζέ σε φαγητό. Αυτή τη συμβουλή ακολούθησα κι εγώ κι έχει γίνει το αγαπημένο μου φαγητό. Τόσο απλό και τόσο χορταστικό. Και πάνω απ΄ όλα τόσο Καλοκαιρινό! Το κάνω με πιπεριές φλωρίνης γιατί είναι οι πιο κοινές κι εύκολες που μπορούμε να βρούμε όλοι στα μανάβικα κάθε περιοχής!
Tip: Μπορείς να το κάνεις με λουκάνικο κοτόπουλο ή βίγκαν για να έχεις φουλ πρωτεΐνη και χαμηλές θερμίδες.
Υλικά
5 Βασικά Υλικά:- 2 λουκάνικα (μοσχαρίσια, κοτόπουλο ή βίγκαν)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 3 μεσαιές μελιτζάνες
- 4 ώριμες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ μπούκοβο
- φέτα, για το γαρνίρισμα
- ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό κι άφθονο αλάτι.
- Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε κυβάκια.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει.
- Σοτάρουμε τις ροδέλες λουκάνικου να πάρουν ελαφρώς χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
- Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει, θα χρειαστεί 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.