search

5 Μόνο Υλικά: Κολοκυθόπιτα (ή μπατζίνα)

Η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι! Θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο να τη φτιάξεις κι ακόμα πιο ελάχιστο να εξαφανίσεις κάθε κομμάτι! Αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία.

Η πίτα αυτή πρέπει να είναι λεπτή. Να έχει πάχος λιγότερο από 1 εκ. Κι επίσης η πίτα αυτή πρέπει να είναι τραγανή, ειδικά στα κομμάτια γωνίες!



Υλικά

5 Βασικά Υλικά:
  • 500 γρ. κολοκυθάκια περασμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 αυγά
  • 120 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. φέτα, σκληρή
Extras:
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε περνώντας τα κολοκυθάκια από το χοντρό του τρίφτη.
  • Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το νερό, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το αλεύρι, τα 300 γρ. φέτας κι ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί κι απλώνουμε το μείγμα. Η πίτα μας πρέπει να έχει πάχος 1 εκ. κι όχι περισσότερο.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτας από πάνω κατά τόπους.
  • Ψήνουμε στους 180°C στη χαμηλή σχάρα του φούρνου, στον αέρα, για 45-50 λεπτά.
Cool Artisan