Τα γεμιστά είναι το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού. Θέλει όμως κάμποση ώρα στο φούρνο να ψηθεί και βέβαια για να μαγειρευτεί σωστά το ρύζι. Τις μέρες που θέλω να έχω έτοιμο φαγητό σε 15 λεπτά και θέλω (και να χρησιμοποιήσω όλα τα ώριμα λαχανικά που έχω στο ψυγείο) κάνω την πιο γρήγορη εκδοχή με κους κους σε ένα τηγάνι.
Το συγκεκριμένο ζυμάρικο γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν μαγειρευτεί με τα υγρά από τα λαχανικά, με κολοκυθάκι περασμένο στο χοντρό του τρίφτη και βέβαια με ώριμες, καλοκαιρινές ντομάτες! Θέλει ελάχιστο ελαιόλαδο στην αρχή για το σοτάρισμα και λίγο ωμό στο τέλος μαζί με το σερβίρισμα του. Το κουκουνάρι στο γαρνίρισμα είναι προαιρετικό αλλά για εμένα κρύβει όλη τη “μαγεία” του συγκεκριμένου φαγητού.
Υλικά
5 Βασικά Υλικά:- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 150γρ. κους κους
- 2 κολοκύθια πράσινα (περασμένα στο χοντρό του τρίφτη)
- 3 ώριμες ντομάτες (χτυπημένες στο μπλέντερ)
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλυτζάνι νερό (προαιρετικά)
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ μπούκοβο
- 30 γρ. κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κολοκύθι (περασμένο από το χοντρό του τρίφτη), το κους κους και τις ντομάτες (που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ).
- Μόλις πιει τα υγρά του δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο το κους κους και προαιρετικά προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο, σοταρισμένο κουκουνάρι κι ωμό ελαιόλαδο.