search

Τάρτα σπαράγγια με 5 μόνο υλικά

Όχι ότι αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία με τα υπόλοιπα φαγητά, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι τάρτες τρώγονται πιο εύκολα, δεν νομίζεις; Η συγκεκριμένη, βέβαια, όχι μόνο τρώγεται μονοκοπανιά, αλλά και φτιάχνεται στο άψε-σβήσε. Είτε ως πρώτο, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως κυρίως πιάτο, η θέση της στη λίστα με τις αγαπημένες σου συνταγές είναι εξασφαλισμένη.

Δες εδώ τη συνταγή σε βίντεο σε λιγότερο από 1′

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • ½ φύλλο σφολιάτας
  • 10 σπαράγγια βρασμένα
  • 250 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 αβγό
Συν λίγο ελαιόλαδο για το τελείωμα.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλή θέση.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το γιαούρτι και το τυρί.
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη σφολιάτα αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό περίπου 1 εκ.
  • Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα σπαράγγια πάνω από το μείγμα.
  • Με ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20-22 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, σερβίρουμε.
Cool Artisan