Όχι ότι αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία με τα υπόλοιπα φαγητά, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι τάρτες τρώγονται πιο εύκολα, δεν νομίζεις; Η συγκεκριμένη, βέβαια, όχι μόνο τρώγεται μονοκοπανιά, αλλά και φτιάχνεται στο άψε-σβήσε. Είτε ως πρώτο, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως κυρίως πιάτο, η θέση της στη λίστα με τις αγαπημένες σου συνταγές είναι εξασφαλισμένη.
Δες εδώ τη συνταγή σε βίντεο σε λιγότερο από 1′
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- ½ φύλλο σφολιάτας
- 10 σπαράγγια βρασμένα
- 250 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 αβγό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλή θέση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το γιαούρτι και το τυρί.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη σφολιάτα αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό περίπου 1 εκ.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα σπαράγγια πάνω από το μείγμα.
- Με ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20-22 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, σερβίρουμε.