Μόλις αντίκρισα τα πολύχρωμα κουνουπίδια στο πάγκο του μανάβη ήξερα πως πρέπει να τα φέρω σπίτι και να δώσω χρώμα στη μαγειρική μου. Τα έβαλα μέσα σε λαδόκολλα μαζί με μπουτάκια κοτόπουλο, φέτα ΔΩΔΩΝΗ για να δώσει την απαραίτητη σπιρτάδα και τυρί ΔΩΔΩΝΗ ΤουΤοστ που λιώνει τέλεια και δένει όλες τις γεύσεις.
Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι στα μεγάλα γιορτινά τραπέζια και μπορείς να το έχεις έτοιμο από την προηγούμενη μέρα και απλά το ψήνεις στο φούρνο λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου.
Υλικά
-
3 μπουτάκια κοτόπουλο
-
1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
-
1/2 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
-
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
100 γρ μπρόκολο (κομμένο σε φουντίτσες)
-
100 γρ κουνουπίδι (κομμένο σε φουντίτσες) Μπορείς, προαιρετικά, να χρησιμοποιήσεις
-
πολύχρωμα κονουπίδια ή διαφορετικά μόνο λευκό
-
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα
- Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα θωρακίσουμε από κάθε πλευρά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
- Ανοίγουμε ένα φύλο αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο κέντρο όλα τα υλικά.
- Κλείνουμε σαν πουγκί τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
- Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας με τη λαδόκολλα.