search

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Μόλις αντίκρισα τα πολύχρωμα κουνουπίδια στο πάγκο του μανάβη ήξερα πως πρέπει να τα φέρω σπίτι και να δώσω χρώμα στη μαγειρική μου. Τα έβαλα μέσα σε λαδόκολλα μαζί με μπουτάκια κοτόπουλο, φέτα ΔΩΔΩΝΗ για να δώσει την απαραίτητη σπιρτάδα και τυρί ΔΩΔΩΝΗ ΤουΤοστ που λιώνει τέλεια και δένει όλες τις γεύσεις.

Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι στα μεγάλα γιορτινά τραπέζια και μπορείς να το έχεις έτοιμο από την προηγούμενη μέρα και απλά το ψήνεις στο φούρνο λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου.



Υλικά

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα
  • Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα θωρακίσουμε από κάθε πλευρά
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Ανοίγουμε ένα φύλο αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα.
  • Βάζουμε στο κέντρο όλα τα υλικά.
  • Κλείνουμε σαν πουγκί τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
  • Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας με τη λαδόκολλα.
Cool Artisan