Υγρό, βελούδινο, σοκολατένιο! Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ με σταγόνες σοκολάτας και βρώμη Quaker, ένα κέικ με υγρή καρδιά και τραγανό περίβλημα. Είναι ιδανικό για πρωινό και ακόμα πιο νόστιμο τις επόμενες μέρες.
Tip 1: Χρησιμοποιώ νιφάδες βρώμης Quaker, αλλά μπορείς αν θες να τη χτυπήσεις στο blender για να γίνει “αλεύρι”.
Tip 2: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή ή καστανή ζάχαρη.
Tip 3: Μπορείς να αντικαταστήσεις το ρόφημα αμυγδάλου με ό,τι άλλο φυτικό ρόφημα θες.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Υγρά συστατικά- 350 ml ρόφημα αμυγδάλου
- 150 ml ηλιέλαιο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. ξίδι
- 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή ή καστανή)
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. κακάο
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υγρά στοιχεία δηλαδή το ρόφημα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλια, το ξίδι και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά, δηλαδή τις νιφάδες βρώμης Quaker, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τη σόδα και τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και ανακατεύουμε
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι και κακάο μια μακρόστενη φόρμα 30 εκ. ή μια στρογγυλή φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης που δεν χρειάζεται προετοιμασία.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με ταχίνι κακάο