Κεφτέδες με κριθαράκι! Το πιο comfort φαγητό για όλες τις εποχές του χρόνου. Σήμερα σου δείχνω μια απολαυστική, απλή και απόλυτα χορταστική εκδοχή που είναι βεβαίως vegan και πεντανόστιμο.
Tip: Μπορείς μέσα στο γιουβέτσι να προσθέσεις ντοματίνια και ψιλοκομμένη πιπεριά για να το κάνεις πιο “καλοκαιρινό”.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το γιουβέτσι- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- 500 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. κριθαράκι (μέτριο)
- 200 γρ. κους κους
- 1 ποτήρι καυτό νερό
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο (ή 1 κτγ σκόνη σκόρδο)
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κτσ σόγια σος
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για το γιουβέτσι- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C
- Βάζουμε το λάδι σε ένα φαρδύ ταψί
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους με το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 4-5 λεπτά για να φουσκώσει το κους κους.
- Σε ένα δυνατό μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το κους κους και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια δεμένη "ζύμη".
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα στο ταψί, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά στους 180°C.
- Βγάζουμε ξανά το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ψημμένα κεφτεδάκια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό απευθείας από το φούρνο και γαρνίρουμε με vegan παρμεζάνα.