search

Κέικ φράουλα (στο blender)

Σήμερα μπήκα στην κουζίνα μου κι έψησα αυτό το πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ φράουλα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω τη νέα μου φόρμα Magnolia από την εταιρία Nordicware που πήρα από το www.kilikeio.com.

Πρόκειται για ένα πανεύκολο κέικ για το οποίο χτυπάω τις φράουλες μαζί με όλα τα υγρά συστατικά στο blender κι έπειτα αναμειγνύω το μείγμα με τα στερεά υλικά. Θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά για να το φτιάξεις και άλλη 1 ώρα για το ψήσιμο! Η συγκεκριμένη φόρμα που χρησιμοποιώ ψήνει τέλεια το κέικ, ομοιόμορφα, με μια υπέροχη “κόρα” στο εξωτερικό μέρος και τέλειο αφράτο κέικ στο εσωτερικό.

Τα σκεύη της Nordicware έχουν ιστορία 75 χρόνων, είναι κατασκευασμένα κατά 80% απο ανακυκλωμένο αλουμίνιο και είναι οι μοναδικές φόρμες στον κόσμο που έχουν τρεις επιστρώσεις αντικολλητικού υλικού σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχουν μόνο μια. Το υλικό κατασκευής της είναι το χυτό αλουμίνιο ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι το πάχος της φόρμας το οποίο εξασφαλίζει και εγγυάται ομοιόμορφο ψήσιμο.

Πριν από το ψήσιμο του κέικ συστήνεται να βουτυρώσουμε τη φόρμα με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε βούτυρο και όχι μαργαρίνη στη συγκεκριμένη εφαρμογή γιατί έχει καλύτερη συμπεριφορά στη ζέστη. Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα το κέικ μας ξεκολλάει από τα τοιχώματα μόνο του διατηρώντας το υπέροχο design. 

H Nordicware εγγυάται πως αν κάνεις ορθή χρήση δεν θα πάθει ποτέ τίποτα η φόρμα στην οποία έχεις επενδύσει.

Μπορείς να δεις όλα τα σχέδια και τις φόρμες της Nordicware στο www.kilikeio.com

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 3 αυγά
  • 300 γρ. φράουλες
  • 180 ml ηλιέλαιο (ή σπορέλαιο)
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτσ baking powder
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 γρ. βούτυρο λιωμένο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα blender βάζουμε τις φράουλες, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
  • Χτυπάμε καλά για 4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα της φράουλας και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα Magnolia από το www.kilikeio.com χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά.
  • Τα τελευταία 30 λεπτά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Cool Artisan