Μπάρες με σοκολάτα, ταχίνι και κινόα! Ένας απόλυτα θρεπτικός συνδυασμός που θα δώσει στον οργανισμό σου τη δύναμη και την ενέργεια που χρειάζεται για όλη τη μέρα.
Tip: Για τη συνταγή θα χρειαστείς ποπ κινόα, ένα είδος μαγειρεμένης κινόα που θα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά είδη κι ενημερωμένα ντελικατέσεν. Είναι αρκετά οικονομική (η τιμή της είναι στα 1,5 -2,5 ευρώ) και δίνει την αίσθηση ενός “μικρότερου” ποπ κορν.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 30 γρ. ποπ κινόα
- 125 γρ. ταχίνι
- 2 κτσ έλαιο καρύδας, λιωμένο
- 60 ml σιρόπι σφενδάμου
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ποπ κινόα, το ταχίνι, το έλαιο καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ. Αν δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης μεταφέρουμε σε ό,τι φόρμα έχουμε αφού πρώτα την έχουμε καλύψει με μεμβράνη.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε κι έπειτα κόβουμε σε μπάρες.
- Βουτάμε κάθε μπάρα στη λιωμένη κουβερτούρα κι έπειτα τη βγάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί σε λαδόκολλα.