Πέντε μόλις υλικά και ένα μπλέντερ αρκού για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα, vegan τρουφάκια με βρώμη και ταχίνι. Είναι γλυκά και συνδυάζουν τις αγαπημένες γεύσεις από ταχίνι και σουσάμι. Χωρίς περιττά λίπη, θα σου δώσουν όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι στο πρωινό ή στο απογευματινό σου σνακ.
Tip 1: Αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέλι.
Tip 2: Αντί για σουσάμι, μπορείς να τα ρολάρεις σε τρίμμα καρύδας.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 150 γρ. βρώμη
- 250 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 20 γρ. κακάο
- 50 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει αλεύρι, για περίπου 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 3-4 λεπρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Τσεκάρουμε αν το μίγμα μας πλάθετε σε τρουφάκια. Αν όχι προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό και χτυπάμε ξανά.
- Αδειάζουμε το σουσάμι σε μια πιατέλα.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια μας και τα παιρνάμε από το σουσάμι.
- Αν θέλουμε να κολλήσει περισσότερο σουσάμι τα πλάθουμε με ελαφρώς βρεγμένα χέρια.
- Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στον πάγκο της κουζίνας για 2 μέρες ή στη συντήρηση του ψυγείου για 7 μέρες.