Αυτές οι vegan μπάρες με βρώμη, ρεβίθια και φιστικοβούτυρο αποτελούν τον τέλειο τρόπο να ξεκινήσεις της μέρα σου ή απλώς να μπουστάρεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου όποτε το νιώσεις απαραίτητο. Όπως οι περισσότερες συνταγές για μπάρες που σου προτείνω, είναι πανεύκολη και σούπερ νόστιμη. Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή να διαφέρει από τις υπόλοιπες, είναι η προσθήκη των ρεβιθιών!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 70 γρ. βρώμη
- 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια (που έχουμε ξεπλύνει και στραγγίσει)
- 120 γρ. φιστικοβούτυρο
- 80 ml σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλλα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και το θέτουμε σε λειτουργία για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αρχίσει να σχηματίζεται μια μπάλα ζύμης.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε τη ζύμη -η οποία είναι αρκετά κολλώδης- στο κέντρο της φόρμας.
- Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και απλώνουμε γρήγορα τη ζύμη προς τις άκρες της φόρμας.
- Ψήνουμε στους 180°C για 18-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε μπάρες και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λιωμένη σοκολάτα.