search

Light κορμός σοκολάτας

Ο κόρμος ανήκει στα πιο αγαπημένα γλυκά της Ελλάδας. Είναι το γλυκό που στολίζει με ένα μεγάλο χαμόγελο το πρόσωπο κάθε (μικρού ή μεγάλου) παιδιού την ώρα που βγαίνει από το ψυγείο. 

Σήμερα σου δείχνω μια συνταγή για να το φτιάχνεις χωρίς τύψεις, χωρίς βούτυρο και χωρίς κρέμα γάλακτος! Ιδανικό για να ξεκινήσεις γλυκά τη μέρα σου. Χρησιμοποιώ απλά υλικά και δίνω ιδιαίτερη γεύση με τα ΠολυΔημητριακά  Παπαδοπούλου με γάλα  που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το πρωινό.Συνδυάζουν 4 δημητριακά (σιτάρι, βρώμη, σίκαλη και κριθάρι), 7 βιταμίνες και ταιριάζουν τέλεια με σοκολάτα!

Το πρωινό που ξεκινάει με μωσαϊκό, χωρίς τύψεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανέβει η ψυχολογία και να πάει καλά όλη η μέρα σου.

 

Tip 1: Μπορείς να το φτιάξεις με ό,τι γάλα θέλεις. Εγώ το προτιμώ με γάλα αμυγδάλου.

Tip 2: Φτιάχνω τον κορμό με μαύρη κουβερτούρα αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κουβερτούρα γάλακτος αν το προτιμάς στη γεύση.

Tip 3: Μπορείς να αντικαταστήσεις το ταχίνι με φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο (στα ίδια γραμμάρια)



Υλικά

  • 360 γρ. μπισκότα ΠολυΔημητριακά  Παπαδοπούλου
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • 200 γρ. γάλα (η ρόφημα αμυγδάλου)
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
  • Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χοντροσπάμε τα μπισκότα.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
  • Τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας και μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
  • Αφήνουμε να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο και ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan