Η πιο υγιεινή συνταγή για όταν θες κάτι γλυκό, κάτι σοκολατένιο. Βρώμη και φιστικοβούτυρο παντρεύονται σε ένα ‘γεμιστό’ κορμό που θα θες να ‘ισιώνεις’ συνέχεια. Θα σου πάρει μόλις 10 λεπτά στην κουζίνα για να τον προετοιμάσεις
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 250 γρ. βρώμη
- 120 γρ. κακάο
- 150 γρ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης / σφενδάμου)
- 70 γρ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 160 γρ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τη βρώμη, το σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας, το αλάτι και το κακάο.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια συμπαγή μπάλα με ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολας.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμεσε παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Καλύπρουμε τα 3/4 του παραλληλόγραμμου με μια λεπτή στρώση φιστικοβούτυρο.
- Ρολάρουμε προς την πλευρά που δεν είναι καλυμμένη με φιστικοβούτυρο.
- Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες
- Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.