Οι Αμερικάνοι τα λένε energy bites, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να τα λέμε βραχάκια. Αυτά τα σοκολάτακια κουβερτούρας με ξηρούς καρπούς είναι η καλύτερη μπουκιά για να πάρεις ενέργεια στο πρωινό σου ή απλά για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες. Προσωπικά λατρεύω να τα χρησιμοποιώ για να “διακοσμώ” το σπιτικό παγωτό βανίλιας που σερβίρω μέσα σε vintage γυάλινα μπολάκια.
Δες εδώ το βίντεο
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
[warning]
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 30 γρ. φιστικοβούτυρο
- 15 γρ. λάδι καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί, δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω στο μάτι της κουζίνας και από πάνω στρεώνουμε ένα γυάλινο μπολ. Πρέπει να μην ακουμπάει το νερό στον πάτο του μπολ
- Βάζουμε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα, το φιστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας και και ανακατεύουμε
- Μόλις λιώσουν τα υλικά και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε τα βραχάκια πάνω στη λαδόκολλα.
- Θα φτιάξουμε συνολικά 9-10 βραχάκια
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε, με λίγο αλάτι ακόμα
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 2-3 ώρες.
- Διατηρούμε στο ψυγείο