search

Vegan βραχάκια σοκολάτας

Οι Αμερικάνοι τα λένε energy bites, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να τα λέμε βραχάκια. Αυτά τα σοκολάτακια κουβερτούρας με ξηρούς καρπούς είναι η καλύτερη μπουκιά για να πάρεις ενέργεια στο πρωινό σου ή απλά για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες. Προσωπικά λατρεύω να τα χρησιμοποιώ για να “διακοσμώ” το σπιτικό παγωτό βανίλιας που σερβίρω μέσα σε vintage γυάλινα μπολάκια.

Δες εδώ το βίντεο

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Οι Αμερικάνοι τα λένε #energybites, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να τα λέμε #βραχάκια. Αυτά τα #σοκολάτακια κουβερτούρας με ξηρούς καρπούς είναι η καλύτερη μπουκιά για να πάρεις ενέργεια στο πρωινό σου ή απλά για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες. Προσωπικά λατρεύω να τα χρησιμοποιώ για να «διακοσμώ» το σπιτικό #παγωτό βανίλιας που σερβίρω μέσα σε vintage γυάλινα μπολάκια. Διαβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . pic by @photobird95 #σοκολάτα #greekfoodblogger #veganblogger #vegandessert #chocolate #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:

[warning]



Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 30 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 15 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Στήνουμε μπεν μαρί, δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω στο μάτι της κουζίνας και από πάνω στρεώνουμε ένα γυάλινο μπολ. Πρέπει να μην ακουμπάει το νερό στον πάτο του μπολ
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα, το φιστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας και και ανακατεύουμε
  • Μόλις λιώσουν τα υλικά και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε τα βραχάκια πάνω στη λαδόκολλα.
  • Θα φτιάξουμε συνολικά 9-10 βραχάκια
  • Προαιρετικά, πασπαλίζουμε, με λίγο αλάτι ακόμα
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 2-3 ώρες.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο
Cool Artisan