Η σιροπιαστή σοκολατόπιτα είναι ένα γλυκό που λατρεύουμε να σερβίρουμε σε μεγάλα τραπέζια μετά το φαγητό! Είναι ο τέλειος συνδυασμός ανάμεσα σε ένα σιροπιαστό κέικ με επικάλυψη γκανάς.
Tip 1: Πάντα φροντίζουμε το σιρόπι να είναι κρύο και η σοκολατόπιτα ζεστή όταν σιροπιάζουμε.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα- 8 αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 ml ηλιέλαιο
- 100 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 100 γρ. κακάο
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- βούτυρο και κακάο για την επικάλυψη
- 600 ml νερό
- 850 γρ ζάχαρη
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
Για το σιρόπι- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη
- Τα αφήνουμε να πάρουν βράση για να λιώσει εντελώς η ζάχαρη
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να εχουμε ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά: το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο και το baking powder.
- Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη τα στερεά.
- Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά.
- Βουτυρώνουμε και καλύπτουμε με κακάο ένα ταψάκι 25 x 25 εκ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στον προθερμασένο φούρνο για 35 λεπτά.
- Μόλις βγει η σοκολατόπιτα κάνουμε "τρύπες" με ένα μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια.
- Με μια κουτάλα προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το πιει για 40 λεπτά.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει σημείο βρασμού
- Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά να λιώσει όλη η σοκολάτα
- Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και να σφίξει
- Ξεφορμάρουμε τη σοκολατόπιτα σε μια πιατέλα.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με την γκανάς
- Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε