search

Μαθήματα σκανδιναβικού design στο σπίτι μιας Δανής interior stylist

 

Ένα παλιό αγροτόσπιτο στα προάστια της Κοπεγχάγης επέλεξε η διάσημη interior stylist Cille Grut για να φτιάξει το δικό της προσωπικό ησυχαστήριο για εκείνη και την οικογένεια της. Είναι σπίτι που σε καλεί να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις μακριά από τη βοή της πόλης. Η ισιοκτήτρια το διακόσμησε με τα αγαπημένα της έργα τέχνης και design pieces, όλα όσα εκείνη αποκαλεί “σπίτι”.

Η μονοκατοικία βρίσκεται κοντά στη θάλασσα ενώ έχει θέα προς τον ωκεανό από το υπνοδωμάτιο. Το σπίτι της Cille Grut είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο project αλλάζοντας συνεχώς έπιπλα και λεπτομέρειες στο σχεδιασμό. Αυτό που μένει σταθερό είναι η σκανδιναβικά του ταυτότητα και ο σεβασμός προς την αρχική μορφή του κτιρίου. Αυτή τη στιγμή, το σπίτι είναι βαμμένο με αποχρώσεις που σε ηρεμούν- πολύ Σκανδιναβικές – που ταιριάζουν καλά με τα φυσικά υλικά όπως το εκπληκτικό ξύλινο πάτωμα και τα κλασικά μοτίβα στην οροφή.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο σχεδιασμό του εξωτερικού χώρου που είναι το κέντρο των οικογενειακών συναντήσεων για τους καλοκαιρινούς μήνες.



Cool Artisan