ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Σήμερα σου έχω μια δημιουργική πρασόπιτα, αμιγώς ελληνική αλλά λίγο πιο «παιχνιδιάρα» με λουκάνικο πράσου!

Συστατικα

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 πράσα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κτσ ψιλικομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό)
  • 250 γρ φέτα
  • 250 γρ γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 250 γρ λουκάνικο πράσου κομμένο σε φέτες
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα

Οδηγιες

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
  • Βάζουμε 3 κτσ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει
  • Σοτάτουμε πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους
  • Μόλις μαραθούν τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τα αυγά, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε το λουκάνικο πράσου σε λεπτές φέτες, το βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι.
  • Στη βάση βάζουμε 2 φύλλα κρούστας χιαστί και τα λαδώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάζουμε ακόμα ένα φύλλο.
  • Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  • Μόλις τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα χαράζουμε την επιφάνειας, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στο πάτο του ταψιού. Αυτό βοηθά να ψηθούν καλύτερα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *