Μελιτζανοσαλάτα με καρύδι

Μια παραδοσιακή συνταγή μελιτζανοσαλάτας που μας κάνει να τη δούμε με άλλο μάτι χάρη στην προσθήκη καρυδιών. Είναι τέλεια για να συνοδεύσεις ψαρικά με τηγανητές πατάτες, ή απλώς να την αλείψεις σε μια φέτα φρέσκο ψωμί.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγιες

  • Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε από την εσωτερική πλευρά και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα.
  • Τη βάζουμε σε μπολ. Με πιρούνι τη λιώνουμε καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μαϊντανό, τα καρύδια και τέλος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε και την παγώνουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *