search

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

Η σημερινή συνταγή είναι μια τυρόπιτα που μπορείς να φτιάξεις για κάθε μέρα αλλά και σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι! Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, αφού το μόνο που κάνεις είναι να τρίψεις τα τυριά και έπειτα να ανακατέψεις καλά το μείγμα.



Υλικά

  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. baking powder
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. χαλούμι τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 250 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • 100 γρ. γαλοτύρι
  • 3 πιπεριές φλωρίνης (ψητές σε άλμη) κομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο ή ό,τι άλλο προτιμάς)
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καυτερή ή καπνιστή)
  • Αλάτι και Πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ περνάμε από σίτα το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι και το baking powder.
  • Σε ένα μολ χτυπάμε τα αυγά με το γαλοτύρι.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 22-25 εκ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Cool Artisan