search

Χυλοπίτες με ανοιξιάτικα λαχανικά

Μπορεί να έχετε συνδυάσει τις παραδοσιακές χυλοπίτες με το χειμώνα, αλλά αυτή η συνταγή είναι εδώ για να ανατρέψει τη συγκεκριμένη αντίληψη. Σε αυτή, σερβίρονται με ανοιξιάτικα λαχανικά σε ένα πιάτο που δημιουργήθηκε για να φαγωθεί όταν ο ήλιος αρχίσει να γίνεται πιο ζεστός.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 300 γρ. χυλοπίτες
  • 10 σπαράγγια
  • 100 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
  • 2 baby κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες, κρατώντας τις κορυφές ολόκληρες.
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τις χυλοπίτες, μαζί με τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, τις κορυφές τους και τον αρακά.
  • Βράζουμε για 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, την πιπεριά, την παρμεζάνα, το λεμόνι, πιπέρι, ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε τα αβγά για 5 λεπτά για να έχουμε μελάτο κρόκο.
  • Σερβίρουμε κάθε πιάτο και στήνουμε ένα αβγό στην κορυφή.
Cool Artisan