ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Μια αμιγώς ελληνική συνταγή που μοιάζει με κυρίως πιάτο. Η γραβιέρα παντρεύεται με τα σωταρισμένα μανιτάρια και οι πιπεριές με το γιαούρτι σε μια απολαυστική πίτα.

Συστατικα

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγιες

  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε κομματάκια.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα υγρά από τα λαχανικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη φέτα χοντροσπασμένη.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, βάζοντας 2 φύλλα στη βάση.
  • Βάζουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε το επόμενο φύλλο.
  • Το λαδώνουμε ελαφρώς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα που έχουμε βάλει στη βάση.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο.
  • Κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *