search

Τι λάθος κάνεις όταν αγοράζεις καρπούζι;

Η φλούδα του καρπουζιού κουβαλάει πολλά μικρόβια και βακτήρια τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές στομαχικές διαταραχές. Για το λόγο αυτό πρέπει πάντα να πλένεις πολύ σχολαστικά το κάθε καρπούζι πριν το κόψεις. Το μαχαίρι μεταφέρει τα μικρόβια από το εξωτερικό περίβλημα στο εσωτερικό και όσο παραμένει στο ψυγείο αυτά αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξεφλουδίζουμε τα φρούτα και λαχανικά, τα βακτήρια από τη φλούδα θα μεταφερθούν ούτως ή άλλως στο εσωτερικό τους. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να πλένουμε το καρπούζι και όλα τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά με φλούδα που δεν τρώγεται.

Τι πρέπει να κάνεις:

  • Βάζεις το καρπούζι ολόκληρο μέσα στο νεροχύτη της κουζίνας
  • Το ξεπλένεις με άφθονο ζεστό νερό
  • Βάζεις ξύδι σε ένα καθαρό σφουγγάρι και πλένεις σχολαστικά το καρπούζι εξωτερικά με το ξύδι. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • Στη συνέχεια ξεπλένεις με άφθονο ζεστό νερό
  • Κόβεις το καρπούζι, το τυλίγεις με μεβράνη και το αποθηκεύεις στο ψυγείο.


Cool Artisan