Η γρανίτα φράουλα είναι η αγαπημένη μου γλυκιά στιγμή του καλοκαιριού. Συνήθως δεν ακολουθώ την παρακάτω συνταγή, απλά πολτοποιώ τις φράουλες στο μπλέντερ και μετά τις παγώνω στις ειδικές θήκες. Έτσι μπορώ να απολαύσω την πιο δροσιστική γρανίτα χωρίς τύψεις.
Υλικά για 6 ξυλάκια
- 250γρ. φράουλες πλυμένες
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας λικέρ (πορτοκάλι ή triple sec)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
- Στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη.
- Μετά από 2 ώρες οι γρανίτες είναι έτοιμες.
Tip: Μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια συνταγή και για τα υπόλοιπα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, πεπόνι, βερύκοκα ακόμα και καρπούζι.
Serve with Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ